پودر این گیاه در درمان درد مفاصل بسیار مفید است .

منشاء این گیاه در کشورهای - زئیر -کلمبیا - غرب اکوادور و شمال پرو  می باشد.

تب بر است و برای تب های عفونی مانند حصبه گریب و باد سرخ مفید می باشد.

نوع خاکستری و قرمز این گیاه مقوی تر از نوع زرد آن می باشد.

جهت ضد عفونی بیماران مسلول از پوست این گیاه استفاده می گردد.

برای بیماران قندی نیز این گیاه را تجویز می کنند.

ضد مالا ریا است . جهت رفع زخم های عفونی دیرعلاج و ازبین بردن بافت های مرده سطحی پوست بدن از جوشانده پوست درخت این گیاه استفاده می شود.

مواد موثره : پوست گنه گنه حاوی آلکالوئید های کوئینولین ( 5 تا 15 درصد ) مانند کوئینین ، کوئینیدین ، سینکونین و سینکونیدین ،‌ساپونین های تری ترپن ،‌اپی کاتچین ها ( سینکوناین ) ،‌پرو آنتوسیانیدین ها ( سینکوناین a II ) ، تانن های کاتکول و فلوبافن های قرمز می باشد.

اثرات درمانی : کوئینین در متابولیسم های پارازیت های پلاسمودیوم در داخل خون وارد شده و اختلال ایجاد می کند. کوئینیدین بروی کانال های سدیم دارای اثر بازدارندگی بوده و به عنوان یک داروی ضد بی نطمی مورد استفاده قرار می گیرد.

استفاده این دارو گیاهی برای مادران بادار بسیار خطر ناک است.

خواص برگ انگور خرس

از نظر طب قدیم سرد و خشک است.

تیره: اریکاسهانگورخرس درختچه ای کوچک و خزنده ای است که شاخه های پوشیده از برگ های چرمی بیضی شکل و مقاوم دارد. گل های ریز و کوچک و سفید یا قرمز به صورت خوشه باز روی آن قرار دارند. میوه های آن قرمز و دارای 5 هسته هستند.
این گیاه در جنگل های کوهستانی تنگ و اراضی رها شده ای که دارای خاک اسیدی و مرطوب باشد، می روید. در بعضی از کشورها این گیاه جزء گیاهان حفاظت شده است.

خواص دارویی:

 آدرار آور است . برای بیماری قند خون مفید است ( البته بایستی از دم کرده برگ این گیاه استفاده شود برای کاهش قند خون.

برای ناراحتی مثانه بسیار مفید است . ضد عفونی کننده مجاری ادرار است . التیام دهنده زخم و برای بی اختیاری ادرار مفید است.

میوه این گیاه با ازرش برای قطع خونروی از سینه بسیار مفید است 

خواص چای ترش( روز چینی ) چای مکه هم گفته می شود

 

خواص چای قرمز یا چای ترش

دم کرده ی این گیاه کاهش‌ دهنده ی فشار خون، خنک ‌کننده ی بدن، رقیق

و تصفیه ‌کننده ی خون، کنترل‌ کننده ی کلسترول خون، اختلالات کبدی و

صفراوی و همچنین آرام ‌بخش است

چای ترش از گیاه (هیبیسکوس) یا رز چینی تهیه می‌شود که از گلبرگ و دانه‌های آن می‌توان به عنوان نوشیدنی استفاده کرد. چای هیبیسکوس دارای رنگ قرمز پر رنگ و طعم ترش است.

 در میان گیاهانی که نام چای را به خود گرفته‌اند، چای قرمز یا چای ترش که به آن چای مکه هم می‌گویند، به علت رنگ، طعم و خاصیت ویژه‌ای که دارد، جایگاه مهمی‌ را به خود اختصاص داده است.

در عهدباستان از چای سرخ به عنوان شاداب‌کننده و رفـع‌کـنـنـده عوارض بیماری‌های قلبی استفاده می‌کردند.

 

چای ترش

مصرف این محصول در تعدادی از فرهنگ‌ها مانند چین، مکزیک و حتی اروپا وجود دارد. در سودان و مصر به عنوان یک نوشیدنی تشریفاتی در جشن‌های رسمی‌ از آن استفاده می‌کنند.

 نوشیدن این گیاه را می‌توان به صورت سرد و گرم به همراه مقداری قند یا نبات یا حتی بدون آن به عنوان یک نوشیدنی رژیمی‌ مصرف کرد.

 
خواص چای ترش

نـوشـیـدنـی ایـن گیاه کاهش‌دهنده فشار خون، خـنـک‌کـنـنـده بـدن، رقـیـق و تـصـفـیـه‌کـنـنده خون، کـنترل‌کننده کلسترول خون، اختلالات کبدی و صفرایی و همچنین آرام بخشی مناسب می‌باشد و برعکس چای که باعث دفع آهن می‌شود چای ترش خود یکی از منابع غنی آهن به شمار می‌آید.

 
طریقه مصرف چای ترش     

گیاه رز چینی


افرادی که دارای قند، چربی و فشارخون بالا هستند، می‌توانند یک تا دو نوبت از چای روزانه خود را به چای قرمز اختصاص دهند و برای هر بار مصرف، 5 گرم از گل برگ‌های چای قرمز را داخل یک فنجان ریـخـته و سپس آب جوش بر روی آن بریزند و سرپوشی گذاشته، 10 دقیقه بماند تا دم بکشد، سپس صاف کرده و میل کنید.

خواص سیاه دانه

 

خواص دارویی سیاه دانه را بشناسیم

سیاه دانه ( دانه سیاه طبیعت گرم وخشک دارد.

محرک است. درمان کننده سردرد ومیگرن - باد شکن - مدر است - قاعده آور و زیاد کننده شیر مادران گرامی - درمان کننده بیماری کبد  و کلیه- ضد اسهال- درمان کننده بی اختیاری ادار - درمان کننده دل پیچهو درد های روده ای - درمان کننده تب .
 
  برای فروکش کردن تاول‌های پوست سیاه دانه را با روغن کنجد مخلوط کرده روی پوست بمالید از این روغن برای محل گزش نیش عقرب نیز استفاده می‌شود.
 برای بیماری‌های کبد منجمله بزرگ بودن آن می‌توان هر روز صبح یک چهارم قاشق چایخوری سیاه دانه را جویده همراه آب میل کرد.
 سیاه دانه باعث خشک شدن رطوبت‌ها می‌گردد.
 اخلاط غلیظ را رقیق می‌کند.
زیادخوردن آن باعث سقط جنین می‌گردد.
 کسانی که یرقان دارند می توانند صبح‌ها از سیاه دانه هر روز یک چهارم قاشق چایخوری  استفاده کنند.

خواص پسته

پسته طبیعتی گرم و خشک دارد و حاوی مقدار زیادی پروتئین گیاهی، مواد نشاسته‌ای غنی و مواد معدنی‌ بشرح ذیل دارد

صد گرم مغز پسته خواص بشرخ ذیل موجود است :

آب                       5/2 گرم

پروتئین                  20 گرم

مواد چرب               54 گرم

مواد نشاسته ای     15 گرم

کلسیم                 130 میلی گرم

فسفر                   500 میلی گرم

آهن                      7/5 میلی گرم

پتاسیم                 950 میلی گرم

ویتامین آ               230 واحد

ویتامین ب 1           0/7 میلی گرم

ویتامین ب 3           1/5 میلی گرم

زادگاه اولیه پسته شمال خراسان - افغانستان و سوریه است که دراین نقاط هنوز هم بطور خودرو و وحشی می روید و در دامغان - کرمان - آذربایجان - قزوین - اردستان و رفسنجان به مقدار زیاد کاشته و محصولی مرغوب می دهد.

پوست پسته از نظر طب قدیم سرد و خشک است

خواص پوست پسته :

پوست پسته تازه آرام بخش و تسکین دهنده معده است پوست پسته خاصیت ضد اسهال دارد و برای بواسیر بسیار مفید است و با عث تسکین درد وتخفیف بیماری می شود برای درمان این بیماری باید پوست پسته را در آب جوشاند و آن را داخل لگنی بریزید و شخصی که بیماری بواسیر دارد داخل لگن ذکر شده چند دقیقه بنشیند.

از دیگر خواص پوست پسته

بهترین دارو برای رفع بوی بد دهان است .

جویدن آن باعث التیام زخم های داخل دهان می شود.

برای استحکام لثه ، مالیدن آن روی لثه یا جویدن آن مفید است .

دم کرده پوست پسته حالت دل بهم خوردگی و استفراغ را از بین می برد.

دم کرده آن برای رفع اسهال مفید است .

برای رفع سکسه پوست پسته را دم کنید و یک فنجان از آن بنوشید سکسه شما رفع خواهد شد.

از پوست پسته می توانید مربا و ترشی خشمزه درست کنید.